Last minute Turkije
Vergelijk Turkije Last minutes

Over Turkije

Last minute Side

Turkije is een land dat zowel in Azie als Europa gevestigd is en heet officieel Republiek Turkije. De naam is afkomstig van Turk (sterk) en iye (een Arabisch achtervoegsel). Turkije ligt tussen de Middellandse zee en de Zwarte zee en kent daardoor uitgestrekte stranden. Turkije is een democratisch land met een president aan het hoofd. Het behoort tot de G20 wat een groep is van de 20 grootste economieen ter wereld. De hoofdstad van Turkije is Ankara en trekt jaarlijks vele bezoekers.

Turkije: Geschiedenis.

Turkije was voor de komst van de Turken Klein Azie of wel Anatolie genoemd. Het kent een lange geschiedenis met verschillende inwoners zoals de Hettieten, Phrygiers, Lydiers, Urarteers, Armeniers en Grieken. In de tweede eeuw voor Christus was het van het Romeinse rijk en ging een groot deel van de bevolking over naar het Christendom. Het was dus officieel een Christelijk gebied. Sinds de Kruisvaarders in het jaar 1204 kwam Turkije gedeeltelijk in handen van de Turken. In de zestiende eeuw werd een deel van Turkije weer bezet door Oostenrijk en Rusland en hier zijn nog steeds invloeden van terug te vinden. In die tijd nam ook Nederland contact op met Turkije. Er werden vele voordelen uit behaald. De Turkse handelaren van de binnensteden hadden een grote invloed op de Nederlandse economie. Ook schilderijen van toen bewijzen de komst van de Nederlanders.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog sloot Turkije zich aan bij Duitsland en Oostenrijk. Ze verloren de strijd en er waren veel verwoestingen. Het land had veel schade geleden aan deze oorlog. Toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak bleef Turkije dan ook neutraal toch trad het land in 1952 toe bij de NAVO. Turkije is sinds 29-10-1923 een onafhankelijk land namelijk Republiek Turkije.

Het bleef jaren rommelen in Turkije zelf en dan voornamelijk tussen de Turken en en de Koerden. Toch is en blijft Turkije een zeer geliefd vakantieland. Zelfs een van de meest geliefde vakantielanden over de gehele wereld. Turkije is officieel een Islamitisch land hoewel er toch ook nog steeds invloeden van het Christendom voorkomen.

Turkije: Het landschap.

Turkije is niet enkel geliefd bij de jongeren vanwege de bruisende steden en lange zandstranden maar zeer zeker ook bij de echte natuurliefhebbers. Turkije is een veelzijdig land op het gebied van flora en fauna. Zo kunt u genieten van de zee, vele wandelingen door bebossingen, uitgestrekte velden maar ook heuvels en bergen. Naast dit alles kent Turkije ook moeras gebieden en bolgewassen. Turkije kent bijna 10.000 verschillende soorten bloemen en planten die in de natuur bloeien. Dit alles met prachtige verschillende kleuren en vormen. Het is zelfs zo dat alle bolgewassen die in Nederland voorkomen oorspronkelijk afstammen van Turks grondgebied. Ook de flora is rijkelijk. Er leven zeer veel zoogdieren en vogels in dit prachtige land. Turkije is voor de natuurliefhebber een zeer geschikt land en dit zowel in de zomer als in de winter.

Turkije: Toerisme.

Het toerisme in Turkije is een belangrijke bron voor de economie. Al jaren staat Turkije hoog aan het lijstje van favoriete vakantielanden. Vooral de belangrijkste badplaatsen aan de Turkse Riviera zijn erg geliefd. Denk ook zeker aan steden zoals: Alanya, Bodrum, Side, Antalya en Marmaris. In Turkije vindt men nog vele overblijfselen aan de oude tijd. Deze gebouwen en ruines zijn zo lang bewaard kunnen blijven door constante renovatie werken. De drie grootste historische steden waar u nog kunt genieten van de oude tijd zijn voornamelijk Istanboel, Bursa Edirne en Izmir. Uiteraard zijn er nog vele andere steden te ontdekken waaronder Troje, Pergamon en Aspendos. In de laatste vindt u het best bewaarde Theater uit de Oudheid. Wandelaars, strandliefhebbers, natuurliefhebbers en cultuurliefhebbers vinden hier allemaal hun vakantieland. Het interessante aan Turkije is dat het zowel in de winter als in de zomer veel te bieden heeft. Er kan zelfs aan wintersport worden gedaan. Eten kunt u in Turkije als de beste. Eten staat erg centraal en is een knusse aangelegenheid. Er zijn zeer veel verschillende soorten voedsel waardoor er een rijke maaltijd ontstaat. Bij de dagelijkse maaltijden staan vooral vlees, brood en rijst centraal. Ook de typische zoete thee en bijbehorende Turkse koekjes zullen u bekoren.

Turkije: Tot slot.

Turkije is een prachtig land voor iedereen. Zowel gezinnen kunnen zich prima vermaken maar ook de natuurliefhebber vindt in Turkije zijn rust. Wenst u Turkije eens te bezoeken raden wij u aan een last minute reis te boeken via onze website. Wij zorgen voor een perfect verzorgde reis naar dit overweldigende en toeristische vakantieland.

Turkije last minutes

Klik op de reisorganisatie logo's om de Turkije last minutes te vergelijken!

Ferio Kras Corendon Sunweb Skytours Neckermann Thomas Cook

Turkije informatie

Vlag: Vlag Turkije
Hoofdstad: Ankara
Inwoners: 69.660.559
Oppervlakte: 780.580 km2