Last minute Turkije
Vergelijk Turkije Last minutes

Last minute Side

Last minute Side

Side is een antieke havenstad gelegen in Pamphylie in Turkije. Deze lastminute bestemming is gelegen tussen de grote Turkse steden Antalya en Side. Na een lange geschiedenis en vele gevechten is Side nu beter bekend als badplaats aan de Turkse Rieviera.

Een last minute reis naar Side betekent een reis naar een stad met een lange en levendige geschiedenis. Side is gesticht in de zevende eeuw v.Chr. Dankzij de goede havenplaats en de doorgangen voor kleine bootjes is Side in de daaropvolgende eeuwen ontwikkelt tot belangrijke havenplaats. Romeinen, Grieken, piraten en zeerovers bezette dit gebied en lieten daardoor hun opvallende invloeden achter. Een last minute naar Side is dus zeer geschikt voor personen die graag meer te weten komen over de geschiedenis van een stad.

Bezoekt u tijdens uw lastminute reis naar Side ook zeker de grote Stadspoort. Er zijn vele ruines te ontdekken die afstammen uit de tijd van Keizer Augustus. De stadsmuren die u zult tegenkomen in Side werden in de zevende eeuw geplunderd en verbrand door de diverse Arabische vloten uit die tijd. Natuurlijk zult u ook vele musea en andere cultuurcentra kunnen vinden in deze boeiende stad in Turkije. Vergeet ook zeker niet de restanten van de Griekse Tempel en het Romeinse Theater te bezoeken. Naast de bezienswaardigheden in Side zelf kunt u natuurlijk genieten van de vele zandstranden of een uitstap maken naar naastgelegen steden van de Turkse Riviera. Kortom er valt van alles te beleven in en rondom Side.

Dankzij scherpe aanbiedingen kunt u nu uw lastminute reis naar Side zeer voordelig boeken. Een reis naar Side is een onvergetelijke ervaring waar u zeker jaren later nog over zult praten.

Alle last minutes naar Side vergelijken? Bekijk alle aanbiedingen en vind de goedkoopste last minute Side eenvoudig online.

Turkije last minutes

Klik op de reisorganisatie logo's om de Turkije last minutes te vergelijken!

Ferio Kras Corendon Sunweb Skytours Neckermann Thomas Cook

Turkije informatie

Vlag: Vlag Turkije
Hoofdstad: Ankara
Inwoners: 69.660.559
Oppervlakte: 780.580 km2